Winterwandeling met een verhaal 2015

Half elf zondagmorgen, het regent nog. Zal de midwinterhoornwandeling doorgaan? Hermy is vol goede moed: het wordt straks droog. En ja hoor, om kwart voor elf de laatste bui en de eerste wandelaars melden zich onder een prachtige regenboog.

Meer dan 3 uur lang hoor je in heel Elfterheurne en de Hooge Lutte de klanken van de midwinterhoorn.

Onderweg vertellen de blazers het verhaal en bakken de baklever op de vuurkorf.

Opnieuw een prachtige wandeling door de mooie natuur rond Oldenzaal.

Bij elk blaaspunt zijn foto’s gemaakt en is het midwinterhoorn blazen opgenomen. Op de wandel app kun je later de route nog eens lopen en de sfeer van deze dag opnieuw beleven.

Winterwandeling met een Verhaal

Deze ‘Midwinterhoornwandeling met een Verhaal’ vindt plaats op zondag 29 november en kent een route van 6 en 10 kilometer. De route is uitgezet door de wandelgroep van de VVV. De start is tussen 10.30 en 13.00 uur vanaf de fietstunnel naast het NS-station. Daar kunnen de wandelaars het wandelboekje kopen met daarin onder meer de route, wetenswaardigheden onderweg en informatie over het midwinterhoornblazen, de wandelaars van de VVV, de VVV en Natuurmonumenten. De kosten zijn 1,50 voor kinderen en volwassenen 2,50. Dat is inclusief het wandelboekje en een kopje koffie, thee of chocomelk aan het einde van de wandeling.

Op diverse locaties onderweg staan midwinterhoornblazers bij banners met schitterende gravures van Jan Schoenaker en het verhaal over de midwinterhoorn. Ook kunnen de deelnemers zien hoe op traditionele (oude) wijze een midwinterhoorn wordt gemaakt. Natuurlijk wordt er ook op de hoorn, een houten blaasinstrument zonder toetsen of dergelijk, geblazen en kunnen de deelnemer mogelijk het ook eens zelf proberen.

Aanmelden voor de ‘Midwinterhoornwandeling met een Verhaal’ over het mooie Twentse coulissen- landschap is niet nodig.

 

Onderweg wordt er op een paar blaaspunten baklever en bloedworst gebakken op de vuurkorf. En bij elk blaaspunt is een verhaal o.a. over de geschiedenis en het maken van een midwinterhoorn te zien op een banner met prachtige gravures van Jan Schoenaker.

Op het laatste blaaspunt, de Engelse Tuin, kun je zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt.