Workshop Midwinterhoorn

Als stichting doen we veel aan het behoud van onze traditie. Gedurende de afgelopen jaren heeft dit behoud in vele vormen gestalte gekregen. Van oude klederdracht voor zowel de heren als dames tot het ten gehore brengen van de juiste aol’n roop.

Een grote wens van vele van onze leden was om ooit zelf een midwinterhoorn te maken. En dit is sinds 2013 een mogelijkheid binnen de stichting. Van het kappen van de stammen tot het aflakken van de hoorn en het maken van je hap, een mooie ervaring die vele leden meer dan waarderen.

In het eerste jaar was de interesse groot en blijven leden midwinterhoorns maken ook als ze er zelf al voldoende hebben staan. Ook de vraag van buiten de stichting om een hoorn te mogen maken en te ervaren en leren hoe dit alles in zijn werk gaat was en is groot. Als stichting hebben we ons afgevraagd, of en hoe we dit mogelijk kunnen invullen. Vanaf september 2014 is het mogelijk, ook voor niet leden van de stichting, om een midwinterhoorn te maken.

In de vorm van een cursus midwinterhoorn maken zult u leren en ervaren hoe het is om zelf een midwinterhoorn te maken. Vanaf het stammetje tot het moment dat u er de eerste klanken uit krijgt. In ongeveer 10 lessen van 2.5 uur helpen ervaren midwinterhoorn bouwers u deze taak te volbrengen. Wij hebben de gereedschappen, het stammetje waar de hoorn uit gemaakt zal worden en de kennis en geduld om u in al uw werkzaamheden en vragen te ondersteunen. Onder het genot van een lekker bakkie koffie vertellen we u ook de verhalen over de midwinterhoorn, de traditie, gebruiken en mogelijkheden.

Geïnteresseerd? Neem contact op met onze cursus coördinator en bel [06-430 436 40] of mail [emielvanhoek [at] outlook [dot] com]. Of vul onderstaand formulier in.